Jogi állásfoglalás

Az oldalon minden kép kis felbontásban és felirattal, a szerző nevét feltűntetve szerepel. A képek az oldalon szereplő formában, ezekkel a feliratokkal, szigorúan magán felhasználásra bármikor szabadon használhatók az alkotó külön engedélye nélkül is.

Külön engedély szükséges a képek bármi nemű üzleti, hirdetési, vagy publikációs céllal történő felhasználására. Amennyiben a képek felhasználásáról ettől eltérő írásos megállapodás nem születik, úgy a képek kizárólag a szerző nevének a képen történő feltűntetésével jelenhetnek meg.

A képek bármilyen torzítása, szerkesztése, módosítása, a feliratok eltávolítása, illetve engedély nélküli publikálása a szerzői jogok megsértésének minősül.

A képeken szereplő személyek minden esetben nyilvános szereplésre vállalkoztak, ahol bárki szabadon fotózhatta őket, illetve a szervezők a fotózáshoz hozzájárultak. A képek elkészítése a képmáshoz fűződő személyiségi jogokat nem sérti abban az esetben sem, ha maguk a képen szereplő személyek külön engedélyt a fotó elkészítésére nem adtak.

Amennyiben a képen szereplő személyek közül valaki úgy gondolja, hogy rá nézve a kép nyilvánosságra hozatala kellemetlen, panaszát jelezheti az oldal üzemeltetőjénél. A kellemetlennek talált képek eltávolítása nem jogi kötelezettség, de méltányossági alapon az oldal üzemeltetője eleget tehet a kérésnek. A panaszos kép eltávolításához minden esetben szükséges a kép pontos sorszámmal, hivatkozással történő beazonosítása.

A fent ismertetett jogállásban foglaltak háttér joganyagául szolgál az 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről, valamint az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról, illetve iránymutató a 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről.Vissza a főoldalra


Copyright © 2005, Völgyi Attila